Veelgestelde vragen
7
9
Hebben jullie een kinderzitje of stoelverhoger?

Als u kinderen bij zich heeft, dient u zelf te zorgen voor een passend kinderzitje of stoelverhoger. Als u een airporttaxi boekt, nemen wij het zitje of de stoelverhoger graag voor u in bewaring tijdens uw reis.

7
9
Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Op onze pagina ‘airporttaxi reserveren‘ kunt u kiezen tussen direct reserveren of een offerte aanvragen voor Airport taxiritten. Voor alle overige ritten en diensten kunt u mailen naar info@debruintaxi.nl.

7
9
Hoe zijn de tarieven opgebouwd?

Taxitarieven zijn wettelijk vastgesteld. Ze bestaan uit een starttarief, een prijs per gereden kilometer en een prijs voor de duur van de rit. Na de taxirit geven we u een geprinte bon. Daarop staat hoe de ritprijs is opgebouwd, door welke taxiondernemer u bent vervoerd en waar u terecht kunt met eventuele klachten. Meer informatie over de landelijke taxitarieven kunt u lezen op rijksoverheid.nl/taxi.

7
9
Ik heb iets in de taxi laten liggen.

Bel ons gewoon even, we denken graag mee: 0186-604092.

7
9
Zijn jullie chauffeurs opgeleid?

Al onze chauffeurs beschikken over KIWA chauffeurskaarten en taxi vakdiploma’s.

7
9
Hoeveel passagiers kunnen er mee?

Behalve de chauffeur is er in onze auto’s plaats voor drie inzittenden, waaronder baby’s en kinderen. Als u een kind bij zich heeft, dient u indien van toepassing, zelf een passend kinderzitje of stoelverhoger mee te nemen. Als u een airporttaxi boekt, nemen wij het zitje of stoeltje voor u in bewaring tijdens uw reis.

7
9
Zijn jullie verzekerd?

Wij zijn verzekerd volgens de eisen van het Taxikeurmerk. Dus zo lang u in onze taxi zit, bent u ook verzekerd. Buiten de auto’s zijn uw eigen verzekeringen van kracht.

7
9
Mag ik mijn hond meenemen?

Honden zijn bij ons welkom, of het nu om hulphonden gaat of niet.

7
9
Kan mijn rollator of rolstoel mee?

We kunnen uw rollator of rolstoel ingeklapt of opgevouwen voor u meenemen. Onze chauffeur helpt u hier natuurlijk bij.

7
9
Wat is jullie aanrijtijd?

Als u op werkdagen telefonisch een directe rit bestelt, zijn wij binnen 20 tot 40 minuten ter plaatse, binnen de Hoeksche Waard, Willemstad of Barendrecht, afhankelijk van de verkeersdrukte en locatie. Op avonden, in weekenden en op feestdagen rijden wij alleen op reservering.

Vraag niet beantwoord?

Bel ons gerust als u meer vragen heeft.